Jubileumtentoonstelling schutterij Eys

In het jaar 2017 vierde schutterij Sint-Sebastianus Eys haar 500-jarig bestaan. Ter afsluiting van dit jubileumjaar wordt een expositie georganiseerd, waarop diverse anders niet zichtbare ‘schatten’ van de schutterij te zien zullen zijn. Wat te denken van de circa 150 zilveren koningsschilden die niet door de koning gedragen worden? Of de oude vaandels – sommige zijn echte kunststukken – die normaal zijn opgeslagen. Oude foto’s, posters, tekeningen, uniformen – de kledij van het overleden keizerspaar Juup en Lena Senden – zijn er te zien. Ook worden films en foto’s geprojecteerd van het jubileumfeest in juni van dit jaar en van vroeger. Voor wie interesse heeft is de film van Henk Kroese van het jubileumfeest te bestellen en is het boek over het 500-jarig bestaan door Luc Wolters te koop. De expositie vindt plaats in het weekend: op zaterdag 2 van 14.00-19.00 uur en zondag 3 december van 12.00-18.00 uur. Plaats van handeling in café Sport tegenover de kerk in Eys.

 

Joannes Smidt 1682

Koningsplaat Joannes Smidt 1682

 

 

Schutterij Eys heeft nieuw voorzitter

 

Tijdens de afgelopen ledenvergadering heeft zich een voorzitterswissel voltrokken bij schutterij St.-Sebastianus Eys. Leo Eijkenboom, die al sinds 1999 de functie van voorzitter bekleedde, had aangekondigd in het jubileumjaar van het 500-jarig bestaan te zullen aftreden. Een commissie ging op zoek naar een nieuwe voorzitter en vond warempel binnen de eigen gelederen een mogelijke nieuwe voorzitter en een nieuw bestuurslid. Zij werden beiden tijdens de vergadering in deze functies gekozen, Tom Lahaije als voorzitter en Dominique Gijzen als bestuurslid. Naar aanleiding van de keuze van Tom als voorzitter trad zijn vader Jo op grond van de familierelatie af als bestuurslid. Jo Lahaije maakte ook al twintig jaar deel uit van het bestuur. Toeval of niet; beide scheidende bestuursleden zijn dit jaar koninklijk onderscheiden. Hen werd dank gezegd voor hun langdurige en betrokken bestuurslidmaatschappen. Beide jeugdige nieuwe bestuursleden zorgen voor een verjonging en vernieuwing van het bestuur.


Tom Lahaije krijgt de voorzittershamer overhandigd door Leo Eijkenboom.
 

Enthousiaste Muzikanten

 

In 2012 is de drumband gepromoveerd van de 4de  naar de 3de divisie binnen de Zuid Limburgse Schuttersbond. De drumband wil deze opwaartse spiraal graag vasthouden.  Daarom is de drumband van Schutterij St. Sebastianus Eys op zoek naar enthousiaste muzikanten.

De drumband bestaat uit een slagwerkgroep (snare, tenor, overslag, bekkens, percussies) en blazersgroep (trompetten en marching baritons).

Met name de blazersgroep heeft behoefte aan uitbreiding om een volgende stap te kunnen maken. Trompetblazers zijn van harte welkom,  uitbreiding met jachthoorns en/of sousafoons is mogelijk. Uiteraard blijven slagwerkers ook welkom.

Interesse?

De repetitieavond is op woensdag van 19:00 uur tot 20:30 uur bij Cafe Sport, Grachtstraat 1a te Eys.

 

 

Kom dan gewoon eens kijken/luisteren op de repetitie en laat je dan eventueel verder informeren of neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Te Huur

Wist u dat de schutterij enige zaken heeft, die u bij de daarvoor passende gelegenheid kunt huren. Er is een tent beschikbaar in stevige constructie met sterk zeildoek, een verrijdbare WC-wagen, diverse klapstoelen en tafels. Informatie? Bel voorzitter Leo Eykenboom, tel. 043-4511996, of mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Interesse om Lid te worden?

Wij maken graag nieuwe vrienden. Zo zijn er tal van mogelijkheden voor geïnteresseerden om kennis te maken met de schutterij. De drumband is steeds op zoek naar nieuwe leden. Vooral  binnen de blazersgroep is er behoefte aan trompettisten. Uitbreiding naar jachthoorns en sousafoons is mogelijk. Op de woensdagavond wordt geoefend in de zaal van cafe Sport. Een andere mogelijkheid is de functie van geweerdrager, voor wie discipline tijdens wedstrijden en optochten wil combineren met veel kameraadschap en plezier. Een ieder die interesse heeft kan voor enige toelichting mailen naar ons e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.