Schutterij Eys viert patroonsfeest Sint-Sebastianus

 

Het patroonsfeest van Sint-Sebastianus wordt door de schutterij van Eys gehouden op zondag 21 januari. De dag begint met de H. Mis om 9.45u die door de schutterij bezocht en door het klaroenkorps mede wordt opgeluisterd. Hierna trekt de schutterij naar de begraafplaats om met gebed en met het spelen van de Taptoe de overleden leden te herdenken. Hierna is het in schutterslokaal, cafézaal Sport, te doen, waar met medewerking van het damessteuncomité iets hartsversterkends gegeten wordt. Tevens worden onder meer diverse jubilarissen intern gehuldigd. Dit jaar telt de schutterij drie jubilarissen. We stellen ze hieronder kort voor.

 

Zilveren jubilarissen


Drumbandlid Rick Eijkenboom werd bij zijn geboorte als schutterslid aangemeld. Hij is nog maar net 25 jaar oud. Van jongs af aan trok hij met de familie mee naar de schuttersfeesten. Opa Johan was generaal, vader Leo tamboer en later ook generaal. Rick heeft zich ontwikkeld tot een enthousiast lid en goede tamboer. In zijn jonge jaren trad hij nog wel als solist uit, thans maakt hij deel uit van de toonaangevende tamboers in het eerste gelid.
Geweerdrager René Mullenders maakt eveneens 25 jaar deel uit van de schutterswereld. Aanvankelijk startte hij bij het St.-Hubertusgilde in zijn woonplaats Gulpen. In 2001 stapte hij in navolging van zijn vader Jo over naar St.-Sebastianus Eys. Hier is hij sindsdien als een trouw lid actief als geweerdrager. Hij volgde enige tijd de exercitiecursus. Samen met onder meer Rick was hij actief in het exercitiepeloton. Bovendien zijn beiden actief bij het schieten met de zware buks. René scoort regelmatig bij het persoonlijk kampioenschap.

 

 

Rick Eijkenboom                           René Mullenders

 

Robijnen jubilaris


Officier Hub Engelen is veertig jaar lid van de schutterij. Hij werd in 1978 lid als burgerlid en ging in 1982 samen met enkele andere bestuursleden toch het uniform aantrekken. Hub is decennialang, sinds 1979, bestuurslid geweest en vervulde de functies van 2e secretaris en met name vele jaren het penningmeesterschap. Hub klom langzaam in de officiersgelederen op tot majoor. Afgelopen jaar heeft hij omwille van de gezondheid een punt gezet achter zijn bestuurslidmaatschap en geüniformeerd lidmaatschap. Hij schiet al vele jaren actief mee met de zware buks.

 

Hub Engelen

 

 

Enthousiaste Muzikanten

 

In 2012 is de drumband gepromoveerd van de 4de  naar de 3de divisie binnen de Zuid Limburgse Schuttersbond. De drumband wil deze opwaartse spiraal graag vasthouden.  Daarom is de drumband van Schutterij St. Sebastianus Eys op zoek naar enthousiaste muzikanten.

De drumband bestaat uit een slagwerkgroep (snare, tenor, overslag, bekkens, percussies) en blazersgroep (trompetten en marching baritons).

Met name de blazersgroep heeft behoefte aan uitbreiding om een volgende stap te kunnen maken. Trompetblazers zijn van harte welkom,  uitbreiding met jachthoorns en/of sousafoons is mogelijk. Uiteraard blijven slagwerkers ook welkom.

Interesse?

De repetitieavond is op woensdag van 19:00 uur tot 20:30 uur bij Cafe Sport, Grachtstraat 1a te Eys.

 

 

Kom dan gewoon eens kijken/luisteren op de repetitie en laat je dan eventueel verder informeren of neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Interesse om Lid te worden?

Wij maken graag nieuwe vrienden. Zo zijn er tal van mogelijkheden voor geïnteresseerden om kennis te maken met de schutterij. De drumband is steeds op zoek naar nieuwe leden. Vooral  binnen de blazersgroep is er behoefte aan trompettisten. Uitbreiding naar jachthoorns en sousafoons is mogelijk. Op de woensdagavond wordt geoefend in de zaal van cafe Sport. Een andere mogelijkheid is de functie van geweerdrager, voor wie discipline tijdens wedstrijden en optochten wil combineren met veel kameraadschap en plezier. Een ieder die interesse heeft kan voor enige toelichting mailen naar ons e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Te Huur

Wist u dat de schutterij enige zaken heeft, die u bij de daarvoor passende gelegenheid kunt huren. Er is een tent beschikbaar in stevige constructie met sterk zeildoek, een verrijdbare WC-wagen, diverse klapstoelen en tafels. Informatie? Bel voorzitter Leo Eykenboom, tel. 043-4511996, of mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.