Nicole Leenen 501e schutterskoning

Op zondag 22 april werd in Eys de koningsvogel geschoten door schutterij St.-Sebastianus Eys. Nadat met enig protocol de generaal en het aftredende koningspaar waren afgehaald, trok de 500 jaar oude schutterij naar het erf van de familie Grooten.

 

Burgerkoning

Bij de burgervogel slaagde Danny Seroo er net niet in het burgerkeizerschap te behalen. De schietstrijd was onverwacht snel beslist. Op het juiste moment was het de beurt aan Henk Kroese. Henk is onder meer bekend van zijn filmactiviteiten, zijn oldtimers en zijn optochtcreaties bij de carnaval. Bovendien was er een vogel voor de leden van schietvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wijk aan Zee. De strijd werd ditmaal beslecht door Kenny van den Bogaard.

 

Schutterskoning

Daarna volgde de strijd om het koningschap. Elf schutters, onder wie enkele damesleden en een burgerschutter, deden een gooi naar het koningschap. De wedstrijd werd spannend toen de vogel flink gehavend raakte. Het winnende schot werd gelost door drumbandlid Nicole Leenen-Golob, die in 2014 burgerkoning, in 2016 schutterskoning en in 2017 op basis van haar schietprestaties gemeentekampioen was.

 

Denplanten

Zaterdag 5 mei a.s. wordt omstreeks acht uur de koningsden geplant, opdat ieder in Eys de koning weet te wonen. Dit gebeurt bij de Koninklijke residentie aan de Sint Agathastraat. De schutters trekken die middag met de den rond en doen op hun ronde ook kasteel Goedenrade aan. Bij het denplanten gaan eventuele nieuwe schuttersleden onder de vlag. Daags erna trekt de schutterij mee in de grote processie naar Eyserheide.

FOTO:
De nieuwe koningen, v.l.n.r.: Kenny van den Bogaard (Ons Genoegen), schutterskoning Nicole Leenen en burgerkoning Henk Kroese.
Foto: Jasper Kroese | Eleven Media

 

Enthousiaste Muzikanten

 

In 2012 is de drumband gepromoveerd van de 4de  naar de 3de divisie binnen de Zuid Limburgse Schuttersbond. De drumband wil deze opwaartse spiraal graag vasthouden.  Daarom is de drumband van Schutterij St. Sebastianus Eys op zoek naar enthousiaste muzikanten.

De drumband bestaat uit een slagwerkgroep (snare, tenor, overslag, bekkens, percussies) en blazersgroep (trompetten en marching baritons).

Met name de blazersgroep heeft behoefte aan uitbreiding om een volgende stap te kunnen maken. Trompetblazers zijn van harte welkom,  uitbreiding met jachthoorns en/of sousafoons is mogelijk. Uiteraard blijven slagwerkers ook welkom.

Interesse?

De repetitieavond is op woensdag van 19:00 uur tot 20:30 uur bij Cafe Sport, Grachtstraat 1a te Eys.

 

 

Kom dan gewoon eens kijken/luisteren op de repetitie en laat je dan eventueel verder informeren of neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Interesse om Lid te worden?

Wij maken graag nieuwe vrienden. Zo zijn er tal van mogelijkheden voor geïnteresseerden om kennis te maken met de schutterij. De drumband is steeds op zoek naar nieuwe leden. Vooral  binnen de blazersgroep is er behoefte aan trompettisten. Uitbreiding naar jachthoorns en sousafoons is mogelijk. Op de woensdagavond wordt geoefend in de zaal van cafe Sport. Een andere mogelijkheid is de functie van geweerdrager, voor wie discipline tijdens wedstrijden en optochten wil combineren met veel kameraadschap en plezier. Een ieder die interesse heeft kan voor enige toelichting mailen naar ons e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Te Huur

Wist u dat de schutterij enige zaken heeft, die u bij de daarvoor passende gelegenheid kunt huren. Er is een tent beschikbaar in stevige constructie met sterk zeildoek, een verrijdbare WC-wagen, diverse klapstoelen en tafels. Informatie? Bel voorzitter Leo Eykenboom, tel. 043-4511996, of mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.