Nieuws
woensdag, 25 april 2018 21:11

Nicole Leenen 501e schutterskoning

Op zondag 22 april werd in Eys de koningsvogel geschoten door schutterij St.-Sebastianus Eys. Nadat met enig protocol de generaal en het aftredende koningspaar waren afgehaald, trok de 500 jaar oude schutterij naar het erf van de familie Grooten.

 

Burgerkoning

Bij de burgervogel slaagde Danny Seroo er net niet in het burgerkeizerschap te behalen. De schietstrijd was onverwacht snel beslist. Op het juiste moment was het de beurt aan Henk Kroese. Henk is onder meer bekend van zijn filmactiviteiten, zijn oldtimers en zijn optochtcreaties bij de carnaval. Bovendien was er een vogel voor de leden van schietvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wijk aan Zee. De strijd werd ditmaal beslecht door Kenny van den Bogaard.

 

Schutterskoning

Daarna volgde de strijd om het koningschap. Elf schutters, onder wie enkele damesleden en een burgerschutter, deden een gooi naar het koningschap. De wedstrijd werd spannend toen de vogel flink gehavend raakte. Het winnende schot werd gelost door drumbandlid Nicole Leenen-Golob, die in 2014 burgerkoning, in 2016 schutterskoning en in 2017 op basis van haar schietprestaties gemeentekampioen was.

 

Denplanten

Zaterdag 5 mei a.s. wordt omstreeks acht uur de koningsden geplant, opdat ieder in Eys de koning weet te wonen. Dit gebeurt bij de Koninklijke residentie aan de Sint Agathastraat. De schutters trekken die middag met de den rond en doen op hun ronde ook kasteel Goedenrade aan. Bij het denplanten gaan eventuele nieuwe schuttersleden onder de vlag. Daags erna trekt de schutterij mee in de grote processie naar Eyserheide.

FOTO:
De nieuwe koningen, v.l.n.r.: Kenny van den Bogaard (Ons Genoegen), schutterskoning Nicole Leenen en burgerkoning Henk Kroese.
Foto: Jasper Kroese | Eleven Media

 
woensdag, 14 februari 2018 00:00

Het is onze droeve plicht jullie mede te delen dat op dinsdag 13 februari 2018, in de leeftijd van
78 jaar, is overleden onze lid:

 

Otto Janusch

Drager van de zilveren OLS-medaille (2012)

 

In 1987 werd Otto Janusch lid van onze schutterij als archivaris. Otto was echter voor hij lid werd ook al actief bij onze vereniging betrokken geweest  namelijk bij de organisatie van de beide OLS feesten in 1973 en 1983 als vrijwilliger. Vanaf 1987 is Otto als ongeüniformeerd lid begonnen met het opzetten van het archief. Verder was hij bij onze evenementen ook op diverse manieren betrokken zoals bij de bonnenverkoop of entree. Dit heeft hij jarenlang met veel plezier gedaan. Otto bleef zeer betrokken bij onze vereniging en als er dorpse activiteiten waren, was hij een graag gezien lid binnen onze vereniging, samen met zijn vrouw Els.
Wij danken Otto Janusch voor al hetgeen hij voor onze schutterij heeft betekend en zullen hem met respect en dankbaarheid blijven gedenken.

 
maandag, 15 januari 2018 15:48

Schutterij Eys viert patroonsfeest Sint-Sebastianus

 

Het patroonsfeest van Sint-Sebastianus wordt door de schutterij van Eys gehouden op zondag 21 januari. De dag begint met de H. Mis om 9.45u die door de schutterij bezocht en door het klaroenkorps mede wordt opgeluisterd. Hierna trekt de schutterij naar de begraafplaats om met gebed en met het spelen van de Taptoe de overleden leden te herdenken. Hierna is het in schutterslokaal, cafézaal Sport, te doen, waar met medewerking van het damessteuncomité iets hartsversterkends gegeten wordt. Tevens worden onder meer diverse jubilarissen intern gehuldigd. Dit jaar telt de schutterij drie jubilarissen. We stellen ze hieronder kort voor.

 

Zilveren jubilarissen


Drumbandlid Rick Eijkenboom werd bij zijn geboorte als schutterslid aangemeld. Hij is nog maar net 25 jaar oud. Van jongs af aan trok hij met de familie mee naar de schuttersfeesten. Opa Johan was generaal, vader Leo tamboer en later ook generaal. Rick heeft zich ontwikkeld tot een enthousiast lid en goede tamboer. In zijn jonge jaren trad hij nog wel als solist uit, thans maakt hij deel uit van de toonaangevende tamboers in het eerste gelid.
Geweerdrager René Mullenders maakt eveneens 25 jaar deel uit van de schutterswereld. Aanvankelijk startte hij bij het St.-Hubertusgilde in zijn woonplaats Gulpen. In 2001 stapte hij in navolging van zijn vader Jo over naar St.-Sebastianus Eys. Hier is hij sindsdien als een trouw lid actief als geweerdrager. Hij volgde enige tijd de exercitiecursus. Samen met onder meer Rick was hij actief in het exercitiepeloton. Bovendien zijn beiden actief bij het schieten met de zware buks. René scoort regelmatig bij het persoonlijk kampioenschap.

 

 

Rick Eijkenboom                           René Mullenders

 

Robijnen jubilaris


Officier Hub Engelen is veertig jaar lid van de schutterij. Hij werd in 1978 lid als burgerlid en ging in 1982 samen met enkele andere bestuursleden toch het uniform aantrekken. Hub is decennialang, sinds 1979, bestuurslid geweest en vervulde de functies van 2e secretaris en met name vele jaren het penningmeesterschap. Hub klom langzaam in de officiersgelederen op tot majoor. Afgelopen jaar heeft hij omwille van de gezondheid een punt gezet achter zijn bestuurslidmaatschap en geüniformeerd lidmaatschap. Hij schiet al vele jaren actief mee met de zware buks.

 

Hub Engelen

 

 
woensdag, 10 januari 2018 22:32

Het is onze droeve plicht jullie mede te delen dat op dinsdag 9 januari 2018, in de leeftijd van 
70 jaar, is overleden onze lid

Wim Lemmens

Drager van de zilveren OLS-medaille (2013)

 

 

 

In 1988 werd Wim Lemmens lid van onze schutterij. Wim begon gewoon als geweerdrager maar na verloop van tijd werd dit geweer ingeruild voor de tas van de Rode Kruis Soldaat. Dit heeft hij jarenlang met veel plezier gedaan. Sinds de heroprichting van de exercitiegroep is Wim een van de kartrekkers geweest van deze groep. Hij onderhield in het begin de contacten met de leden en deed ook verder ondersteunende werkzaamheden voor de exercitiegroep. De laatste jaren is zijn gezondheid achteruitgegaan, en de laatste jaren kon hij niet meer meegaan als geüniformeerd lid. Dit koste hem grote moeite, maar hij bleef toch zeer betrokken bij onze vereniging en als er dorpse activiteiten waren, was hij een graag gezien lid binnen onze vereniging. Wij danken Wim Lemmens voor al hetgeen hij voor onze schutterij heeft betekend en zullen hem met respect en dankbaarheid blijven gedenken.

 

 

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 1 van 11