Eeser Sjuttevrung

De afgelopen jaren zijn jaren die we niet gauw zullen vergeten, al was het maar omdat er nagenoeg geen activiteiten van onze schutterij konden plaatsvinden, maar zeker ook vanwege de coronamaatregelen en ons aller persoonlijke gebeurtenissen in de familie- en vriendenkring als gevolge van het coronavirus.

Die tijdelijke stilstand heeft ook de schutterij geraakt. Activiteiten konden niet plaatsvinden (vogelschot, schuttersfeest). Ondertussen liepen de vaste kosten (verzekeringen, onderhoud uniformen en instrumentarium, instructeur, etc.) gewoon door, terwijl er nauwelijks inkomsten tegenover stonden. Bovendien zijn de afgelopen jaren de regels zodanig aangescherpt dat het houden van een schuttersfeest/feesttent geen garantie meer biedt op een positief financieel saldo.

Wij willen ons echter onverminderd blijven inzetten om de schutterscultuur, een van Limburgs oudste culturele uitingen, voor onze eigen gemeenschap te behouden. Daarom hebben mensen met een warm hart voor de schutterij de stichting ‘Eeser Sjuttevrung’ opgericht met het doel de schutterij financieel te ondersteunen.
Middels deze stichting zijn wij op zoek naar mensen die onze schutterij een warm hart toedragen en bereid zijn ons financieel te steunen door middel van een jaarlijkse financiële bijdrage. Wellicht bent u een van hen.

Wij willen een ‘Club van 50’ oprichten. Als minimumbijdrage hiervoor geldt dan ook een bedrag van €50,-. Meer mag ook en is welkom, maar elke bijdrage wordt gewaardeerd.

Nota bene: u kunt uw donatie bij de jaarlijkse belastingaangifte van uw inkomen aftrekken wanneer u schriftelijk toezegt om gedurende een periode van minimaal 5 jaar een bepaald bedrag per bank aan ons te zullen overboeken (niet contant).
Het RSIN-nummer van de schutterij is: 805108336.

Als welkomstgeschenk bieden de schutterij en de stichting u het boek,
Vijf eeuwen schutterij St. Sebastianus aan, geschreven door Luc Wolters.

Verder zult u, indien gewenst natuurlijk, abonnee worden van onze digitale nieuwsbrief zodat u steeds op de hoogte bent van het wel en wee van onze schutterij en worden uitgenodigd voor onze activiteiten in Eys. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Jo Lahaije
E-mail: jfclahaije@home.nl
telefoon: 06-12030034

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Hieronder de link naar het sponsordocument, in word en als pdf-document.

Sponsordocument in word

Sponsordocument als pdf-document