Leon Grooten 503e schutterskoning

Op zondag 8 mei werd in Eys , na 2 jaar, eindelijk weer de koningsvogel geschoten door schutterij St.-Sebastianus Eys. Nadat met enig protocol de generaal en de aftredende koning waren afgehaald, trok de meer dan 500 jaar oude schutterij naar het erf van de familie Grooten.

Burgerkoning

Bij de burgervogel wist Marc Hofstra het koningschap te behalen.

Marc komt uit Sittard , woont sinds 2015 in Eys samen met zijn partner Astrid Brouwers en voelt zich hier helemaal thuis.

Marc voetbalt bij de veteranen in Eys , is verzot op zijn Triumph TR6, verzamelt en bouwt graag lego, kijkt F1 en is bij het optocht comité van Cv de Öss in Eys.

Schutterskoning

Daarna volgde de strijd om het koningschap.

11 schutters gingen een poging wagen onder wie enkele damesleden om een gooi te doen naar het koningschap.

Het winnende schot werd ditmaal gelost door onze geweerdrager Leon Grooten.

En dit ook nog eens 20 jaar nadat zijn vader de vogel heeft afgeschoten.

Leon is 42 jaar oud en al 31 jaar lid van onze vereniging. Leon is fruitteler van beroep en de schutterij is zijn hobby.

Tevens is Leon gastheer voor ons jaarlijks koningsvogelschot en mogen wij elk jaar weer gebruik maken van de accommodatie, waarvoor uiteraard een groot woord van dank .

Leon zal door zijn vriendin Peggy Souren als koningin worden vergezeld en samen ons koningspaar van 2022 vormen.

Peggy is 40 jaar oud , komt uit Landgraaf en heeft als hobby’s kickboksen en zingen.

Denplanten

Vandaag, zaterdag 21 mei , omstreeks 20.00 uur wordt de koningsden geplant, opdat ieder in Eys de koning weet te wonen. Dit gebeurt bij de Koninklijke residentie aan de Grachtstraat 31 in Eys De schutters trekken met de den rond en doen op hun ronde ook kasteel Goedenrade aan. Daags erna trekt de schutterij mee in de grote processie naar Trintelen en zal aansluitend gaan deelnemen aan het bondsfeest in Strucht.